پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ |۲۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 28, 2024
اراک

حوزه/ اولین جلسه پیش دفاع رساله سطح چهار در مدرسه عالی تخصصی ریحانةالنبی (س) اراک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، خانم منصوره حاج محمدحسینی طلبه مدرسه عالی تخصصی ریحانةالنبی (س) اراک از رساله خود با عنوان «تکلیف فقهی زوجه موسر در تمکین و استدامه زوجیت با زوج معسر» با راهنمایی حجت الاسلام والمسلمین محمد رسول آهنگران و مشاوره سید جواد حسینی را دفاع کرد.

خانم حاج محمد حسینی در جلسه پیش دفاع از رساله خود گفت :یکی از احکام اسلام در روابط مالی زوجین الزام زوج در پرداخت نفقه زوجه به‌واسطه عقد نکاح است و با یسار زوج ادای این تکلیف ضروری بوده و حتی در حال اعسار زوج و تضییق شرایط مالی وی، پرداخت نفقه از دیون واجب و بر عهده زوج است و در زمان حصول توانمندی واجب الاداء است، این ادای دین به زوجه، مشروط به اعسار زوجه هم نیست.

وی افزود: وجوب انفاق با توجه به مستندات قرآنی و روایی درباره زوج نسبت به زوجه مصرَّح است.

حاج محمد حسینی تصریح کرد: امروزه در موارد قابل توجه ،خانواده‌هایی را شاهد هستیم که زوج در اعسار مالی قرار دارد و در مقابل ،زوجه دارای توانایی مالی است و در بعض موارد چنین موقعیت‌هایی خانواده را دچار نابسامانی کرده و وظیفه آرامش‌گری زوجین نسبت به یکدیگر تحت‌الشعاع واقع می‌شود و اغلب آرامش فرزندان نیز سلب می‌گردد که نهایتاً آسیب‌هایی را به اجتماع وارد می‌کند.

وی در ادامه گفت: انجام این تحقیق به این دلیل است که راه‌حل این مسئله بحران‌ساز در خانواده و جامعه باید از منابع دین اصطیاد شده و به جامعه عرضه شود. حال سؤال این است که؛ در وضعیت اعسار زوج و موسر بودن زوجه آیا زوجه نسبت به اضطرار زوج تکلیف بر مساعدت دارد؟ نگرش نو فقهی به مسئله تمکین و استدامه‌ی زندگی در شرایط یسار زوجه و اعسار زوج در خانواده می‌تواند راه گشای برخی از بن‌بست‌های ایجادشده در خانواده‌های درگیر با این مسئله باشد که در وضعیت کنونیِ جامعه پرداختن به آن ضروری است.

طلبه مدرسه عالی تخصصی ریحانةالنبی اراک خاطرنشان ساخت: بدیهی است وظیفه پرداخت نفقه از سوی زوج گر چه یکی از مسائل مالی بین زوجین است ولی به دلیل میزان تأثیر آن بر تکالیف زوجه همچون وجوب تمکین و... و تأثیر آن بر روابط غیرمالی زوجین و سایر اعضای خانواده، از مسائل مهم و مؤثر در استحکام و پایداری خانواده محسوب می‌شود. از آن جا که پژوهش‌های گذشته هر یک تنها از زوایای خاص و محدود به مسئله پرداخته‌اند، چنانچه این پژوهش توسعه‌ای که به دنبال توسعه و گستره مرزهای دانش فقه خانواده است، بتواند از زوایای گوناگون به مسئله اعسار زوج و یسار زوجه ورود کرده و راه‌حل ارائه کند امید است از نابسامانی‌های حاصل از بروز این مسئله و ناهنجاری‌های خانواده‌های درگیر با آن بکاهد .

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha